13:06:07 | 17.12.2017
Področja delovanja
 
 

Savitra je umetniška organizacija, kjer se profesonalni umetniki preko svojih projektov in koncertov dnevno zavzemajo za dobrobirt sveta – humanost, ekologijo in nenasilje na vseh področjih življenja. Glasbeniki, na primer, imamo tedensko po več koncertov in smo konstantno ispostavljeni javnosti, zato smo tudi eden boljših medijev. Če združimo umetnost in umetnike, ki živijo svoje delo in so predani temu s vsem srcem ter promoviramo (čeprav sama beseda ni najboljša) preko svojega dela organizacije, podjetja in druge združbe, ki imajo iste vrednote, potem dobimo popolno sinergijo. Oni verjamejo v nas in denar pride zaradi verovanja v umetnike ter poslanstvo, mi pa ustvarjamo in jih »promoviramo« in verjamemo vanje in v njihovo poslanstvo.

Konkretno v tem trenutku je ustvarjen komorni orkester Savitra, pihalni kvintet Savitra in pihalni ansambel Savitra, ki je sestavljen iz prvih pihalcev Slovenske filharmonije, Ljubljanske Opere ter orkestra RTV Slovenija. Združuje že okrog 30 priznanih solistov po svetu in se dnevno širi. Med drugim so tudi že priključeni slikarji , fotogravi kot Matjaž Krivic, kiprarji in drugi umetniki.

Za sezono 2006/07 smo pripravili abonmajski ciklus koncertov Savitre. Za leto 2008 maja pripravljamo festival – kongres Savitra, kjer smo v pogovoru z organizacijo EU za glasbenike, da projekt uresničimo skupaj in da bo otvoritveni koncert imel komorni orkester in komorni zbor Gewandhausa iz Leipziga, zaključni koncert pa bi imel svetovni simfonični orkester Savitra, ki bo prvič zaživel na tem festivalu in bo igral 2. Malerjevo simfonijo, ki se imenuje vstajenje. Z orkestrom bomo imeli krajšo turnejo, ki bo peljala v Maribor in Leipzig - Gewandhaus.

Delamo tudi zagriženo na projektu »Art Village« – umetniško mesto Savitra, kjer bo center velika dvorana po vzoru starogrških teatrov, ki bo imela krožen oder. Zvok se razvija popolno v krogu in to popolno sovpada z življenskim delom mojstra Marjana Kneza, ki je razvil nove postavitve orkestra in drugih zasedb, ki projecirajo zvok krožno. Dvorana se imenuje »Art Coloseum« in nerejena bo predvsem iz lesa in kamna ter še z mnogimi drugimi komponentami, ki bodo seveda vse bezirale na bioloških materialih.
Nato sledi umetniška akademija »Academy Absolut«, ki bo narejena iz najsrčnejših in najkvalitetnejših umetniških mojstrov, ki jih je že kar nekaj v Savitri.
Nadaljni pogovori potekajo z akademijo psihosinteze, ki jo ravno izdelujejo v Sloveniji pod mentorstvom samega mojstra Ferucia, ki je razvil to vejo psihologije in je med najuglednejšimi in praktičnimi tehnikami samospoznavanja in duhovne rasti v znanstvenem svetu psihologije.
Village bo opremljen z večimi galerijami, restavracijami, ki bodo ponujale hrano izključno iz biološko pridelanih izdelkov..
Park, ki bo združeval vse zgradbe umetniškega mesta, bo v sodelovanju z nacionalnim Japonskim parkom v Tokyu, kjer se pogovarjamo, da bi naredili sestrske vrtove – Savitra gardens.
To in še mnogo več je ideja umetniškega mesta.

Izdelali smo umetniško organizacijo, ki bo celostno ponujala projekte, koncerte in umetnike, ki bodo v sklopu Savitre in se zavzemali za globje vrednote življenja.

Izdelali smo certifikat – One World Certifikate Savitra, ki ga bodo lahko dobile isključno organizacije, podjetja in izdelki, ki se bodo celostno zavzemali za razvoj sveta in bo šel del denarja v dobrobit ali fondacijo Savitra, iz katere se bodo nato financirali projekti – umetniški, nato podpora znanosti, šolstvu..karkoli družba potebuje za celostno rast.. ko bo ideja in organizacija začela presegati te meje, pa brezpogojna pomoč tretjemu svetu. Primer - Kjer 100 otrok nima šole, se jim postavi z nepovratnimi sredstvi šolo, na 1000 ljudi ni bolnice, se jim postavi bolnico...

Ideja Savitre je, da se postavi podjetje, ki bi kot spoštovana, močna ustanova skrbela in razvijala stvari za rast kvalitete življenja vseh enakovredno in obvarovanja narave. To je lahko Art Village, ki bo kot odprt vzgled drugim in ker bo baziral na profesionalni umetnosti, bo izredno pretočen in tudi financiran iz EU sklada za kulturo kot za ekologijo.

Vse kar sem želel ko sem pred 10 leti začel razvijati to idejo (nezavedno), da pomagam svetu in da si v življenju najdem nekaj, kar bom lahko gradil in ustvarjal s prijatelji in v to verejel s celim svojim bitjem in to je Savitra.

S spoštovanjem in ljubeznijo.
Na vlaku Maribor-Ljubljana
Matjaž Rebolj 14.7.2006
www.savitrahome.com
savitrahome@gmail.com

Članki Savitre so objavljeni ob ponedeljkihtudi na straneh www.gibanje.org ter www.pozitivke.net

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Slovenska tehnološka platforma za vodik in gorivne celice
Slovensko društvo Hospic
Slovenski Čebelarji
Jokajoča krava v klavnici
Center za starše
Društvo Tea
Moja šola

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije