16:54:01 | 15.12.2017
Področja delovanja
 
 

Neizpodbitno dejstvo je, da 'svetovne' institucije kot so šole in cerkve in multinacionalke in države in družina, vsi 'človeški' vplivi, ki otroku 'gradijo' obzorje in stanje duha, otroke vzgajajo v lokalni ekskluzivizem oziroma v lokalno pripadništvo, v dvoličnost spoštljivosti in v čaščenje lokalnih avtoritet, ne vzgajajo jih v integriteto nepogojenega, neokleščenega, nepokorjenega, ustvarjalnega, človečnega, občutljivega, samostojno opazujočega planetarnega bitja.

In ko se talibanski otrok ali talibanka upre in reče »Ne!« morali mačistične religije islama? Ko žid spozna grozljive posledice oholega exskluzivizma 'od boga izbranega' ljudstva? Ko kristjan spregleda domišljavost grešnih papežev in duhovnikov, ki blagoslavljajo morjenje 'v imenu ljubezni...'?
???
Verski voditelji vsako 'odstopanje od čaščenja avtoritete, ki jo sami sanjajo, pribijejo na sramotilni steber in 'heretika' muslimani kamenjajo, judje križajo ali kristjani zažgejo na garmadi greha?

In kaj se zgodi, ko otrok darvinističnega zahoda postane humanist in spregleda brezsrčje imperializma in kapitalizma? Ko se evropski ali ameriški otrok upre biti pohlepen grebator in se noče obnašati do okolja kot besna zver v džungli, ko noče brezsrčno ubiti brata, ko noče lagati drugim in samemu sebi, ko noče manj obdarjenim krasti človeško dostojanstvo, kot to počne 'dober' odrasli darvinistični svet?
????
Ga 'normalna' grebatorska družba spoštljivcev denarja in 'zvezd' obsodi kot 'zgubo' in ga zaničuje kot naivnega, manjvrednega, brezjajčnega, revo, 'pedra'. In ves darvinistični mačistični svet se ga sramuje. Proglasijo ga za 'psihiatrični problem' in 'dobri' šrinki - darvinisti mu obrnejo glavo nazaj v 'Kill!'. In ko otrok sprejme avtoriteto umora, kraje in laži kot 'zakon družbe' in družbo kot 'džunglo', ko torej ubije za denar, krade za 'domovino' in laže v imenu cilja - dominacije, rečejo, da je otrok 'ozdravljen'. Da je normalen.
????
So zdravi psihiatri, ko trdijo, da je agresivna gružba 'zdrava' in neagresivni otroci bolniki? Je današnja družba res zdrava?

---------------------------

Kamorkoli na tem svetu otrok, ko se skotali izven naročja matere, 'pade', si nek posvetni in duhovni 'mafijec' že lasti tisti prostor in mu samoumevno prične krasti energijo. Zaračunavati najemnino oziroma pobirati davek. Davek na bivanje. Davek na življenje. Davek na priraščenost. Davek na dom. Davek na žejo. In če ne plača, je tepen.

Otrok se ne rodi v varno materino naročje, rodi se, še vedno, v zavezanost davku. V zavezanca zakladnici in generalu. Celo v dolg svojega zapitega očeta, ki se zadolžuje 'na račun' lastnih otrok. (Koliko dolga je vzela in si ga sedaj razdelila današnja elita na račun rojevajočih se otrok, n račun prihodnih generacuj?)

Kajti gospodje pastirji, sedeči na vrhu piramid steklenega ‘olimpa’, ki so si prisvojili dobrine zemlje in 'sveto besedo', so si bili iz skupne ljudske zakladnice kupili biriča in izmislili so si hudiča, da tepe neubogljive otroke in jih, uporne, spreminja v ubogljive, prestrašene, vodljive, ‘bogu’ koristne ovce. Očetu, državi, verskemu poglavarju, direktorju banke ali multinacionalke, učitelju odgovorne, vsem nadrejenim pokorne spoštljivce.

In ovcam je sčasoma postalo povsem normalno, da se ves odrasli svet igra kraljevsko igro spoštljivosti (‘vikanja’) in čaščenja (‘onikanja’). Navadila se je ‘raja’ na trpljenje v vampirskem sistemu, kjer je ‘kraja energije bratu’ zakon. Navadilo se je ljudstvo, da je ‘normalno’, da psi grizejo, če ne spoštuješ gospodarjeve besede. Vampirska, hierarhična logika je uzakonjena. Zato pijavke še vedno, navkljub humanistični ustavi, pijejo življenjsko energijo obrezpravljenih ovc povsem nekaznovano.

Le redki se o (ne)pravičnosti hierarhij sploh kdaj vprašajo in se v zmedeno zavest avtoritet in v vzroke vzvišenosti, skreganosti, sovraštva, egoizma in posledične bede in trpljenja, sploh kdaj poglobijo. In vampirji zato svoje otroke veselo vzgajajo v nove pijavke. In ‘tuje’, naše otroke v 'svoje' služabnike.

---------------

Kaj bomo starši glede tega storili?

Bomo stopili na stran zdravih, radovednih, s sovraštvi, strahovi in domišljavostjo še nezastrupljenih otrok?

Ali pa bomo še naprej neagresivne otroke avtoritativno vzgajali v 'normalno' (darvinistično) agresijo? Spoštovati krivične inštitucije? Jih učili, kako je izkoristiti slabotnega 'dobro' dejanje in da je kapitalistično izkoriščanje sočloveka 'dober' sistem?

Psihiatri trdijo, da je grebatorska družba zdrava in normalna, a neprilagojene otroke, ker se agresiji družbe upirajo ali od nje bežijo v 'gay', v droge, v muziko ali v naravo in v naravnost, imenujejo 'bolniki družbe'. Bomo zaupali neizkrivljenim otrokom ali 'štempljanim' oholim avtoritetam, ki trdijo, da obvladajo in nam smejo dirigirati bivanje?

Bomo ostali domišljavi, zaplankani, zafrustrirani odrasli 'posestniki življenja', 'bogovi', z dometom do prvega izplena?

In bomo še naprej 'neumnim' otrokom trobezljali, da je življenje vojna, jih učili tekmovati, 'dobro' sovražiti soseda, 'dobro' ubiti 'konkurenco' in si pri tem istočasno še naprej otročje domišljali, da smo dobri ljudje, dobri vzgojitelji in dobri starši, da obvladamo svet in da so naše trditve edine 'svete' in ukazi izjemni?

Kajti dejansko ne obvladujemo niti svojega napuha niti svojega pohlepa niti svojega strahu niti svojega sovraštva niti svojih otrok niti prihodnosti.

To je neizpodbitno dejstvo.

-------------

Svoboda ne pomeni, da smeš pokoriti brata, osvojiti svet ter posiliti vsakega šibkejšega, kot nam govori vladajoča 'elita'. To je 'darvinistična' svoboda konkvistadorjev. Svoboda pohlepnega neumneža brez srca. Kajti, ko zmagaš in pohodiš 'konkurenco' in ji vsiliš svojo dominacijo, nisi svoboden. Vsak zmagovalec je 'zvezan' z bolečino in sovraštvom premagancev, kot je tiran 'zvezan' s sovraštvom izkoriščanih.

Biti svoboden pomeni biti neujet v matriks dvoličnosti, tekmovalnosti, potrošništva in ksenofobije družbe. Neujet pa si, ko rečeš »Ne!« norosti potrošništva. Ko 'odpoveš' pokornost včerajšnjim čustvom. Ko rečeš »Ne!« avtoriteti razuma - ukazu. Ko si ne pustiš ukazovati in ne ukazuješ okolju.

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

DZZZ Jesenice
Portal Pozitivke
Življenje uhaja iz nadzora
GREENSLO - SLOVENIJA
Fundacija Nazaj na konja
Sadeži družbe
Moja šola

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije