13:05:04 | 17.12.2017
Področja delovanja
 
 

Pozdravljeni!
Velikokrat sem pozorna na to, kako mediji obravnavajo odnos do živali in skrb za njih. Še posebej sem pozorna na tiste medije, katerih delo naj bi bilo strokovno in objektivno. Žal včasih ni tako. Novinarji v svoje prispevke pogosto vnašajo lastna mnenja, kar je dobro, a ne takrat, ko ta mnenja temeljijo na nepoznavanju teme, nepoučenosti in v teh primerih tudi pomanjkanju čuta do živali.
Spomnim se poročil že lanskega avgusta, na TV SLO 1 ob 13. uri. V prispevku o teku pred biki v Pamploni je novinarka povedala tudi tole: "Več kot 500 kg težki biki so dobesedno mendrali nemočne ljudi pred seboj..." Mislim, da je vsak komentar odveč.
V prejšnji številki Nedela z dne 10. septembra 2006 je kolumnistka Maja Remi opisovala neko gledališko predstavo, v kateri so v izvirniku pred desetletji na odru zaklali kokoš. Nato je nadaljevala: "Formalnega dovoljenja za tak poseg skorajda ni mogoče dobiti, če pa bi ga že, bi vik in krik zagnali ljubitelji živali, ker bi se jim verjetno za nekaj časa pokvaril užitek grizljanja hrustljavo ocvrtih kurjih bedrc."
Ne vem, zakaj se je v kolumni, ki sicer obravnava čisto druge teme in ljudi, spravila na ljubitelje živali. Očitno pozna le takšne, ne pozna pa pravih ljubiteljev živali, ki so dosledni v mišljenju in delu, saj le-ti svoj čas in energijo porabijo za skrb za živali, ne pa za medijsko izpostavljanje in dobrikanje novinarjem. Če ji za živali in tiste, ki zanje skrbijo, ni mar, zakaj takšno omalovaževanje? Jim želi škodovati? Dobro je prevetriti lastne vrednote. Skupaj z go. Majo Remi, za katero upam, da se bo nekoč podpisala tudi s pravim imenom.
Lepo je živeti v skladu z mislijo: če že ne koristiš, vsaj ne škodi. Lep pozdrav vsem!
Barbara Győrfi, Škofljica

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Ekološka kmetija Demeter
Slovenska mreža prostovoljskih organizacij
Slovenski Čebelarji
Življenje uhaja iz nadzora
DZZZ Ljubljana
Dužinski center Stik
Igralnice? Ne, hvala!

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije