13:04:19 | 17.12.2017
Področja delovanja
 
 Pomagajte otrokom rešiti zapuščene živali
Osnovnošolci pomagajo reševati zapuščene kužke in muce, ki ostajajo v zavetiščih neoddani več kot 30 dni.

(Celje, 29. november 2006) Ali lahko kdo mirne vesti usmrti zdravega, a zapuščenega kužka ali muco? Ali imamo pravico zakonsko določiti rok, po katerem so živali prepuščene same sebi?

Zapuščenim živalim je po zakonodaji namreč namenjeno trideset (30) dni življenja v zavetišču, po izteku tega roka pa bi jih lahko usmrtili
(ne glede na njihovo starost ali zdravstveno stanje). Otroci, slovenski glasbeniki (Tinkara Kovač, Adi Smolar, Jadranka Juras, Tina G. in drugi) ter mnogi ljubitelji živali se s tem ne strinjajo in se bodo 6. decembra v Celju borili za živali.

»Ker občine niso obvezane plačevati več kot je nujno, smo zavedna zavetišča v precepu, saj zapuščenim živalim želimo nuditi oskrbo tudi 31., 39. ali 66. dan od prihoda v zavetišče. Kako torej ohraniti žival pri življenju? Vse je povezano z znatnimi sredstvi. V zavetišču Zonzani smo to doslej poskušali delati z večinoma lastnimi sredstvi in odrekanjem. Sedaj pa žal tudi to ni več dovolj. Sredstva so pošla.« pravi Rok Krajnik dr. vet. med. in zaposlen v zavetišču Zonzani.

Naša največja želja je, da ne bi brez potrebe usmrtili nobene živali več. V ta namen se je okrog zavetišča Zonzani zbrala skupina prostovoljcev 'iz vseh vetrov', ki se je odločila organizirati dobrodelno akcijo 'Otroci rešujemo živali', ki jo začenjamo z dobrodelnim koncertom.

Upamo, da bomo na tak način zbrali prepotrebna sredstva da 'prezimimo' te osamljene in zapuščene živali, ki v zavetišče prihajajo kar iz 29 slovenskih občin (tudi iz MO Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica, Ig itd). Hkrati pa želimo s koncertom pričeti dvigati zavest ljudi o pravilni negi, zaščiti in vrednosti živali ter odgovorne opozoriti na zgoraj omenjeno problematiko.

Otrokom iz slovenskih osnovnih šol, ki so nas navdihnili za to akcijo, se bodo na dobrodelnem koncertu 6. decembra ob 19. uri, v Unionski dvorani v Celju pridružili Tinkara Kovač, Jadranka Juras, Adi Smolar, Tina G, Miha Alujevič, Extra band glasbene šole Celje, Plesni studio Igen, Perkašns, in še kdo.

Vstopnice za koncert 'Otroci rešujemo živali' so na voljo v TIC Celje (Turistično informacijski center) in v trgovinah ZOOTIC (Celje, Maribor, Ptuj). Bo pa treba pohiteti, saj je po podatkih organizatorja zanimanje nad vsemi pričakovanji, prostora v dvorani pa je le za 460 ljudi.

Kužkom in mucam iz Zonzanija pa lahko vsi pomagajo tudi z donacijo na TRR društva VALENTIN (ki je 'varuh' zavetišča Zonzani in organizator koncerta): 05100-8012277864, namen: 'Za Zonzani'.

Podrobnosti o akciji, sodelujočih, koncertu, izjave in zgodbe znanih Slovencev in Slovenk, ki so nas podprli, detajli o problematiki in tudi 7 zlatih pravil, ki preprečijo, da bi vaš kosmatinček pristal v zavetišču najdete na www.OtrociResujemoZivali.org.

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Podarimo.si
Slovenska tehnološka platforma za vodik in gorivne celice
GREENSLO - SLOVENIJA
Društvo Tea
Ajda Vrzdenec
Soustvarjanje
Sadeži družbe

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije