03:48:43 | 23.02.2018
Področja delovanja
 
     Gibanje za pravičnost in razvoj

  GORIŠKA
Igor Ukmar

T: 040/567-765
E-pošta: info@ccd.si


Obvestila:

26.3.2006

Zemlja, kako ti gre?

V ponedeljek 19. marca je kakim 80. članom in simpatizerjem GPR v Novi Gorici, Marko Pogačnik pripovedoval o navadah, razvadah in ogroženosti Zemlje, poslanstvu in zavedanju njenega bistva. In prav na ta dan, je naš delček njenega prostora pobelil sneg. Čudovita primerjava med realnostjo, ki jo živimo in zavedanjem tega trenutka. Zemlja nas neguje kot inteligentna izbrana bitja in nam nudi možnost gostovanja, brez predpisane ali določene odgovornosti.

Zavedam se, da je njeno bistvo duhovno, z visoko inteligenco in deset miljardno izkušenostjo. Naše življenje v primerjavi z življenjem Zemlje, traja le eno sekundo. Imamo edino in izjemno možnost, da živimo in spremenimo naše zavedanje na nivo višjih frekvenc v tej sekundi našega bivanja z njeno Veličino, ki sega razprta v širini neskončno odprtega Kozmosa neštetih galaksij. Naša Mati Zemlja, je še vedno pripravljena deliti z nami samo najboljše, brez pogojevanja. Nudi nam iztegnjeno roko, odprto dlan, na dlani pa njeno srce, polno neizmerne dobrota in ljubezni, razpete med svetlobo in temo, med Kozmosom in njenim Bistvom. Ta brezpogojna Ljubezen, razodeva božanstvo neizpete ljubezni do Človeka in neomajano vero vanj. Smisel njenega Bistva, v našem nezavednem, nam daje moč preživetja. Je kot nebeška mana, duhovna hrana, ki jo cenimo in spoštujemo le ob zavedanju naše minljivosti, največkrat prepozno, ob našem zadnjem izdihu.

Zato, prebudimo stik zavedanja, te edine in morda zadnje sekunde bivanja, v varnem Zemljinem objemu sedanjega edinstvenega resničnega trenutka in ukrepajmo v dobrobit vseh nas …že danes! Zemlja nam bo hvaležna!

Za GPR točko Goriška
Igor UkmarNovice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Društvo Tea
Eko Trgovina Kalček
Dužinski center Stik
Savitra Home
Hiška dobrot - Ekološka živila na spletu
DZZZ Jesenice
Soustvarjanje

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije