13:05:12 | 17.12.2017
Področja delovanja
 
 

Prijatelji živali
Društvo za zaščito in pravice živali
Gundulićeva 21 a, Zagreb, 060 44 66 44 * 098 377945, prijatelji.zivotinja@inet.hrPrijatelji živali zahtevajo od Disneya, da prekine sodelovanje s PIK Vrbovcem

MICKEY MOUSE PROMOVIRA NEZDRAVE MESNE PROIZVODE IN MUČENJE ŽIVALIDruštvo Prijatelji živali je začelo z akcijo, s katero želi doseči prekinitev sodelovanja med Disneyem in PIK Vrbovcem, ker smatra za nesprejemljivo, da Disneyev lik Mickey Mouse dela reklamo za mesne paštete, hrenovke, salame in hamburgerje, ki ne predstavljajo zdravih proizvodov za otroke in za katerimi se skriva trpljenje živali v intenzivni farmski reji.

Prijatelji živali zahtevajo od Disneya, da PIK Vrbovcu čimprej vzame licenco za uporabo lika Mickey Mousea ter tako prekine sodelovanje pri prevari otrok in povezavi firme z nezdravimi mesnimi proizvodi in trpljenjem svinj in krav v intenzivni farmski reji.

Ko Disney sodeluje s PIK Vrbovcem, tudi sam podpira ekološko škodo, nasilje nad otroki svinj in krav ter povzroča, da so človeški otroci žrtve lažne propagande. Dokler se z ovitkov na mesnih proizvodih smehlja njihov priljubljen lik, otroci ostajajo v zablodi glede resnice o svoji prehrani, katera se skriva za zidovi modernih farm in klavnic, staršem pa glede tega pušča malo možnosti za pravilno vzgojo.

»V svojem poslovanju bi se Disney moral držati visokega moralnega in etičnega kodeksa, ki dandanes več ne dopušča, ampak obsoja vsako obliko manipuliranja s ciljem pridobivanja koristi, še prav posebno, ko gre za manipuliranje z otroki. 'Smatramo, da je sramotno za Disneya, da se je podal v promoviranje proizvodov, ki niso dober izbor za prehrano otrok in za katerimi se skriva okrutnost do živali«, je dejal Luka Oman, predsednik društva Prijatelji živali.

Disney bi zaradi svojega ugleda, iz istih razlogov, iz katerih je prekinil sodelovanje z Mc Donald'som, moral prekiniti sodelovanje tudi s PIK Vrbovcem, ker je v tem primeru situacija še hujša. Starši se namreč lahko na nek način izognejo restavracijam s hitro pripravljeno hrano, zelo težko pa hrenovkam, paštetam, salamam in hamburgerjem, s katerih skoraj v vsaki trgovini kliče Mickey Mouse.

Uporaba Disneyevih likov na gotovih mesnih izdelkih je neprimerna in škodi otrokom, živalim in ugledu firme, za katero si Prijatelji živali prizadevajo, da hitro prekine sodelovanje s PIK Vrbovcem, kot je to naredila z Mc Donald'som.


Društvo Prijatelji živali je poslalo dopis predsedniku korporacije Disney Robertu A. Igerju in je na svoji internetni strani www.prijatelji-zivotinja.hr objavilo odprto pismo, katerega lahko pošljejo vsi zainteresirani prebivalci.

Protestno pismo je na strani http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.en.php?id=829.

V dopisu se Prijatelji živali sprašujejo, ali bo Mickey Mouse otroke popeljal tudi skozi PIK-ove farme in klavnice, iz katerih prihaja meso krav in jetra ter mastno tkivo svinj, kar z dodatkom konzervansa, antioksidantov in ojačevalcev okusa pakira v plastiko, na kateri je Disneyev logo ali pa bo Disney le pazil, v kakšne namene in komu bo pustil, da se okorišča z vplivom, ki ga imajo njegovi liki.

Dopisu so priloženi video posnetki in fotografije s PIK-ove svinjske farme v Gradecu, katere so pred kratkim iz Vrbovca prispele na naslov Prijateljev živali. Fotografije prikazujejo surovost farmske reje in 'jezero' izločkov, lahko pa jih vidimo tudi na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Prijatelji živali, tudi mnogi hrvaški državljani in turisti, ki obiščejo Hrvaško, so opazili neprimernost uporabe Disneyevih likov na PIK-ovih izdelkih. Upajo, da bo Disney hitro reagiral in bo PIK prenehal uporabljati lik Mickey Mousea, kar je mamilo otroke in prinašalo dobiček.


V Zagrebu, 30. avgusta 2007

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

DPMŽ Koroška
Pravična delitev dobrin
Portal Pozitivke
Slovensko društvo Hospic
Društvo Tea
Sadeži družbe
Skupaj za zdravje človeka in narave

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije