21:06:37 | 24.11.2017
Področja delovanja
 

Posamezniki lahko dosežejo vesoljno zavest. Vere so govorile o takšnih ljudeh. Krščanstvo jih imenuje svetniki. V Budizmu pravijo, da takšen človek doseže stanje bude. V hinduizmu pa, da je uresničena duša.

Ti ljudje so iskali duhovnost in stik z višjim zavedanjem. Spoznali so vesoljna načela in zakonitosti in začeli živeti v skladu z njimi. Prisegli so svoj fizični jaz in začutili povezanost z vsemi bitji, naravo in stvarstvom. Vzpostavili so intuitivni stik z vesoljno zavestjo. Nič na tem svetu jih ni moglo več prizadeti in vreči iz tira. Postali so celoviti v svojem zavedanju. Zavedali so se minljivosti tega sveta in se niso ujeli v njegove pasti. Ljudje so prihajali k njim iskat uteho in pomoč. V njih so videli povezavo z božanskim in čutili so njihovo višjo zavest.

Utvara tega življenja je močna. Človekovo prepričanje, da je to življenje samo sebi namen, je težko spremenljivo. Njegovo nagnjenje, da ga izkoristi zgolj za minljive dobrine tega sveta, je največja zabloda. Ta zabloda bo za človeka oziroma njegovo zavest, dušo, drago stala. Za minljive užitke bo zapravil neskončno sožitje v vesoljni zavesti in končal v svetu nizkih zavesti, brez izhoda, brez dobrote, sočutja in milosti.

Ko bo propadla sedanja civilizacija, bo prehodnega sveta morda konec. Morda je naš čas zadnja priložnost za prehod na višjo raven zavesti. Če je tako, je življenje, ki ga živimo zdaj, zadnja priložnost za našo dušo, da se dvigne in vrne tja, od koder izhaja, v vesoljno zavest. K vsem tistim, ki so razsvetljenje že dosegli. Vrnila se bo domov.

Dr. Janez Drnovšek, knjiga Bistvo sveta.

   
 
 


Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

99 okolju prijaznih nasvetov
Sadeži družbe
DPMŽ Koroška
Moj pes
Društvo Tea
Slovenska mreža prostovoljskih organizacij
DPMŽ Trbovlje

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije