13:04:53 | 17.12.2017
Področja delovanja
 
 

Moje ime je Samo. Sem prekrasen bel lipicanec in sem star 12 let. V življenju mi ni bilo lahko. Svojega rojstnega kraja, tam nekje v Italiji, se ne spomnim. Vem pa, da je moja mati jokala, ko so me prodali. Tako sem pristal v italijanski policiji in bil veliko let službeni konj. Delo je bilo naporno in tudi jaz sem se izčrpal, zato so me upokojili, kar pomeni, da so me prodali najboljšemu kupcu. Po dolgih in mučnih poteh, raznih gospodarjih, sem nekako pristal v Sloveniji. Tudi tu sem našel dobre in slabe gospodarje. Ponekod je bilo življenje lepo, a kaj ko sem kmalu pristal drugje. Vem, da je moje vzdrževanje drago in da si nekateri tega niso mogli privoščiti, pa sem tako moral romati v nov dom. Slovenijo sem prehodil po dolgem in počez in si ogledal to lepo deželo. Potem sem se poškodoval. Sedaj čakam v tisti žalostni vrsti... Imam še deset dni časa. Zrem v svet in čakam, da se bo zgodil čudež, da bo prišel nekdo, me pogledal in si me zaželel.

Jaz pa sem Brin. Še zdaleč nisem čistokrvni konj, a moje sedanje gospodarje to ne moti. Moje življenje ni bilo tako pestro kot Samotovo, toda tudi jaz sem bil pri šestih letih namenjen žalostni usodi. Srečo sem imel, ker je bila moja gospodarica dobrega srca in me je skoraj podarila, da ne bi žalostno končal. Danes imam 10 let. Že štiri leta sem srečen, ker sem dobil za gospodarja žensko, ki me ima rada in zame z ljubeznijo skrbi. To ji povrnem s svojo ljubeznijo in tako, da ji pomagam pri učenju mladih, ki imajo radi živali. Želim pa si še prijatelja.

Moje ime je Natalija. Sem velika ljubiteljica in lastnica več živali. Pred leti sem odkupila Brina, da ne bi žalostno končal pri mesarju. Letos sem z velikim odrekanjem prihranila denar za Alda. Imam tudi psičko Zojo, ki sem jo rešila žalostne usode. Pri meni sta našla dom zapuščen maček Garfi in muca Mimi. Nešteto zavrženčkom in nezaželjenim sem našla nov ljubeč dom.
Danes bi rada pomagala Samotu, prijaznemu in pametnemu konju, ki je v življenju preživel veliko stvari. Vendar pa sama ne morem, zato se za pomoč obračam na Vas. Zanj je, v primeru, da ga rešimo, že pripravljen boks in izpust, čaka ga prijatelj Brin, dovolj je tudi hrane. Imam 10 dni časa, da zberem 800,00 evrov.

Ali ste mi pripravljeni pomagati? Ste pripravljeni pomagati Samotu?

Če se Vam je Samotova zgodba vtisnila v srce, mi pošljite mail, pa se bomo skupaj dogovorili, kako mu lahko pomagamo.

Zahvaljujem se Vam, ker ste si vzeli čas in prebrali Samotovo in mojo prošnjo. Upam, da mu bomo skupaj lahko pomagali.

BrinSamo


Za več informacij, kako pomagati, kontaktirajte mimosiss@gmail.com ali obiščite to stran.

Natalija
Konji imajo pet src, eno v prsih in po eno v vsakem kopitu...

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Sadeži družbe
DPMŽ Koroška
Vivaristi
Doberman Klub
Ajda Vrzdenec
Svet za Darfur
Center za starše

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije