21:12:22 | 24.11.2017
Področja delovanja
 
 

Mednarodna konferenca Univerzalni temeljni dohodek: za novo družbeno pogodbo v Evropi bo potekala 11. in 12. oktobra 2012 v dvorani »Urška« na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Redki teoretski koncepti ponujajo ideje, ki presegajo ustaljene okvirje. Še redkejši so tisti, ki ponujajo odgovore, ki se ne nagibajo k ortodoksnim ekonomskim rešitvam bodisi povečanega trošenja za spodbudo ekonomije v časih recesije, bodisi pretiranega varčevanja za izboljšanje ekonomske situacije prebivalstva.

Univerzalni temeljni dohodek (UTD) je koncept, ki na novo opredeljuje teme, kot so delo, zaposlitev, na plači temelječa družba, socialna ekonomija… Njegova ideja je enostavna: razdeliti dohodek, brezpogojno dodeljen vsem na individualni osnovi, brez preverjanja premoženjskega stanja in brez delovne zahteve.

Dogodek bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj o izzivih post-modernega, globalnega sveta ter pogovor o možnostih za uveljavitev UTD-ja v Sloveniji. Združil bo vodilne teoretike na področju temeljnega dohodka in socialne države ter odprl prostor za mednarodno razpravo in izmenjavo globalnih izkušenj.

Mednarodno srečanje bo potekalo v organizaciji slovenskega Inštituta Novum in Evropskega liberalnega foruma s podporo organizacije Projekt: Polska. Financira ga Evropski parlament.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava je za omejeno število udeležencev možna preko spletne prijavnice. Osnutek programa lahko najdete na http://www.inovum.si/ubi/sl, za vse ostale informacije lahko kontaktirate info@inovum.si.

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Slovenska tehnološka platforma za vodik in gorivne celice
Podarimo.si
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
Zavetišče Horjul
Klub srečnih - Bodi, kar si!
Svet za Darfur
Dužinski center Stik

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije