23:13:17 | 22.02.2018
Področja delovanja
 
 

Leta 2007 je Janez D. napisal velikonočno poslanico, ki je bila 5.4.2007 objavljena na spletni strani Gibanja za pravičnost in razoj. Sporočilo, nič manj aktualno ali resnično, ponovno objavljamo ob priložnosti letošnjega praznika.

Velikonočna poslanica
Janez D., 5.4.2007

Pred nami so velikonočni prazniki. Preživite jih v miru in v prijazni družbi. Šunki se lahko tudi izognete, pirhi bi morali zadoščati za velikonočno vzdušje.

Nasploh bi bilo lepše, ko se verski prazniki ne bi ravno identificirali s šunkami in podobnimi neduhovnimi simboli. Ali mora res umreti veliko živali zato, da bomo praznovali višjo zavest in se ob tem skušali tudi sami duhovno dvigniti?

Odgovor je jasen, seveda ne. Pojedine z duhovnostjo nimajo veliko skupnega, ravno nasprotno. Če že skušamo razumeti, da so v določenih zgodovinskih obdobjih, ko je ljudem primanjkovalo hrane, tudi verske praznike obeležili s hrano, bi takšne materialne priveske ver zdaj že lahko pustili za sabo. Prava duhovnost jih ne potrebuje, nasprotno, kažejo nam da so vere, ki potrebujejo takšno identifikacijo, ostale na sorazmerno nizkem nivoju zavedanja.

Zato poizkusimo tokrat praznovati drugače. Izkoristimo priložnost za sprehod v naravi, za duhovno prečiščenje, za iskanje notranjega miru. Bodimo prijazni in dobri do svojih bližnjih, do sosedov, do vseh sotrpinov tega sveta. In tudi do živali. Prizanesimo jim tokrat s svojo mesenostjo in se poizkusimo dvigniti nad preživele vzorce preteklosti. Napravili bomo nekaj dobrega za svoj duh in za telo.

Arhiv novic...Novice članov

Dragi Janez...
preberi novico

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Iskalnik po trenutni ekološki ponudbi
Društvo Tea
Ajda Vrzdenec
Moja šola
Svet za Darfur
Igralnice? Ne, hvala!
Ekološka kmetija Demeter

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije