17:58:41 | 16.01.2018
Področja delovanja
 
 

Dejstvo, da vsak posameznik v življenju zasede vse generacijske vloge, je prav gotovo globoko zakoreninjeno v kolektivni zavesti vseh državljanov. V preteklosti so ljudje na stare dni iskali varnost v lastni številčni družini, danes pa jo je treba iskati predvsem V ZAUPANJU IN SOLIDARNOSTI OD MLAJŠIH GENERACIJ.
Seveda medgeneracijski sporazum ne more temeljiti izključno na zakonodaji, temveč izvira iz pristnega človeškega sočutja in skrbi za vsa pomoči potrebna živa bitja.Vsakdo se namreč iz svoje osebne izkušnje zelo dobro zaveda, da bo prej ali slej sam ali pa morda njegov družinski član na lastni koži izkusil nemoč in potrebo po vzajemni pomoči. Zato bi bilo izredno kratkovidno privilegirati določeno generacijsko skupino na račun drugih, ko pa dobro vemo, da se ne moremo izogniti nobenemu življenjskemu obdobju niti posledicam, ki jih to prinese.
Sodelovanje vseh generacij je ključnega pomena za harmonično delovanje družbe. Trditev, da so nam posamezne skupine v breme, je kratko malo neetična in nepoštena. Vsakdo v družbi je njen tvorni člen, ki se trudi in zanjo prispeva po svojih najboljših močeh. Medgeneracijski sporazum zgolj potrjuje in prepoznava posameznikov trud in pomoč v njegovem aktivnem obdobju, kar mu na starost vrača v obliki pokojnine, zdravstvenega varstva in posebne starostne oskrbe.
Vsaka generacija mora sprejeti odgovornost za trenutni in prihodnji položaj ter ozavestiti svoj resnični pomen v družbi in delovati po svojih najboljših močeh.Šele tedaj bomo lahko z gotovostjo rekli, da je prihodnost vseh prav gotovo V SOLIDARNOSTI IN MEDGENERACIJSKEM SPORAZUMU.


Lep pozdrav
Branko Štrucl (Haložan)

Arhiv novic...Novice članov

Očistimo za čisto srečo
preberi novico

Konferenca FEEL Leadership - Etično voditeljstvo 2015 - 10.6.2015
preberi novico

9. redni občni zbor GPR
preberi novico

Obnova članstva
preberi novico

Etika v oglaševanju
preberi novico

UTD med utopijo in samoumevnostjo
preberi novico

Drnovškova Velikonočna poslanica iz 2007
preberi novico

8. občni zbor GPR - 17.04.2013
preberi novico

Dr Drnovšku v spomin, v Zagorju 23.2.13
preberi novico

Spominski večer - dr. Drnovšek - 22.2.2013
preberi novico

Ostali prispevki


Fotogalerija

Ostale fotografije


Koristne povezave

Harmonija narave
Portal Bambino
Jokajoča krava v klavnici
Zavetišče Gmajnice
Igralnice? Ne, hvala!
99 okolju prijaznih nasvetov
Hiška dobrot - Ekološka živila na spletu

Ostale povezave


Kontakt

info@gibanje.org


Avtorji | Pravne informacije